Hemförsäkring villa

Som alla vet är det väldigt viktigt att man väljer rätt typ av hemförsäkring när man ska försäkra sitt hem, så att man får största möjliga nytta av försäkringen. Därför tittar de flesta som bor i villa av naturliga skäl på hemförsäkring villa, och slås då av att hemförsäkring villa är dyrare än andra hemförsäkringar. Då undrar man förstås vad detta beror på. Vad skiljer egentligen en hemförsäkring villa från andra hemförsäkringar, som i regel är betydligt billigare än villaförsäkringar?

För det första omfattar en hemförsäkring villa betydligt mer än en vanlig hemförsäkring. Detta beror på att man som ägare av en villa även ansvarar för själva byggnaden och tomten som huset står på, något man inte gör om man äger i en bostadsrätt eller hyr en hyresrätt. För att avspegla det större ansvaret en villaägare har, har man dock i en hemförsäkring villa lagt till moment som skyddar även byggnad och trädgård samt tomt.

Här tecknar du en hemförsäkring för din villa:

Moderna Försäkringar

  • Prisvärd villaförsäkring.
  • Generösa villkor.
  • Tryggt försäkringsbolag.

Räkna ut pris

I många hemförsäkringar för villaägare ingår även utökat skydd vid fenomen som läckage, vattenskador och liknande, utöver de vanliga försäkringsmoment från en vanlig hemförsäkring som du förstås får med på köpet när du skaffar en villaförsäkring.

Så att välja en annan hemförsäkring än hemförsäkring villa som villaägare rekommenderas inte, då kan det nämligen vara så att trots att du har en hemförsäkring, så är den inte tillräcklig, om du drabbas av skador på tomt, mark eller byggnad. Och visst skulle det vara mycket irriterande att befinna sig i en situation där man inte kan få ersättning, trots att man faktiskt försäkrat hemmet?

Hemförsäkring villa

Värt att nämna

Värt att nämna är dock att det finns individuella skillnad mellan olika villaförsäkringar, de är inte alla likadana, och dessutom kan man till vissa villaförsäkringar lägga till olika tilläggsförsäkringar. Så du bör alltid granska just den hemförsäkring villa som intresserar dig i detalj innan du tecknar den, för att förstå hur just denna hemförsäkring villa fungerar. 

Vidare kan även priserna på olika villaförsäkringar skilja sig åt en hel del, så genom att titta på flera olika villaförsäkringar, kan man även komma billigare undan, vilket kan leda till att en hemförsäkring villa kanske i slutändan inte blir så mycket dyrare som man trodde.