Hemförsäkring bostadsrätt

Om du bor i en bostadsrätt och kikar på hemförsäkringar just nu, märker du säkert snabbt att en hemförsäkring bostadsrätt kostar något mer än en vanlig hemförsäkring. Vad beror detta på? Och är det ändå, trots den högre kostnaden, värt att skaffa en hemförsäkring bostadsrätt istället för en vanlig hemförsäkring?

Svaret är att för de flesta bostadsrättsägare är en hemförsäkring bostadsrätt absolut att föredra över en vanlig hemförsäkring. Detta beror på att en hemförsäkring bostadsrätt även innehåller moment som inte ingår när man skaffar en vanlig hemförsäkring. Exampel på sådana moment är bland annat skador som uppstår i din lägenhet som kan orsaka skador på andra lägenheter eller delar av byggnaden, som alltså täcks av en bostadsrättsförsäkring, och som annars kan bli mycket dyra. Dessutom ersätts även skador på själva lägenheten och den fasta inredningen med en hemförsäkring bostadsrätt, något som inte är fallet med en vanlig hemförsäkring.

Var skaffar man då en hemförsäkring bostadsrätt?

Antingen kan man teckna en hemförsäkring bostadsrätt på egen hand, genom att kontakta ett försäkringsbolag som erbjuder denna typ av försäkring, eller genom att skaffa den genom bostadsrättsföreningen själva. Dock är det inte alltid alla bostadsrättsföreningar som erbjuder möjligheten att teckna försäkringar via dem, så om detta är möjligt eller inte, beror också på din bostadsrättsförening.

Här tecknar du en hemförsäkring för din bostadsrätt:

Moderna Försäkringar

  • Prisvärd villaförsäkring.
  • Generösa villkor.
  • Tryggt försäkringsbolag.

Räkna ut pris

Bra att tänka på när man ska teckna hemförsäkring bostadsrätt

En sak som man inte ska glömma i samband med att man ska teckna denna typ av försäkring är att priserna på dessa försäkringar varierar en hel del, beroende på vilket försäkringsbolag man vänder sig till. Det kan därför löna sig att jämföra flera olika försäkringsbolag i samband med att man letar efter dessa försäkringar. 

Hemförsäkring bostadsrätt

En annan sak man inte bör glömma är även att vilkoren inte alltid är de samma på alla hemförsäkringar för bostadsrätter. Med anledning av detta bör man inte heller slarva med att läsa igenom villkoren för den hemförsäkring som intresserar en innan man tecknar ett avtal.