Hemförsäkring kostnad

En viktig faktor för många som letar efter en hemförsäkring är givetvis kostnaden för försäkringen. För visst är man ofta mån om att försäkringen ska vara så bra som möjligt, men många värdesätter även att priset är bra, för vem vill egentligen ha jättehöga försäkringskostnader?
Det är dock flera saker som påverkar hur hög din hemförsäkringskostnad blir, här kommer en kort förteckning över några av dem:

Vilket försäkringsbolag man väljer

Alla försäkringsbolag bestämmer nämligen själva hur deras försäkringar ska vara uppbyggda, och även vilka priser de har. Därför varierar priser på hemförsäkringar ganska kraftigt, åt båda hållen, dvs. både uppåt och nedåt. Vill man ha en så låg hemförsäkringskostnad som möjligt bör man därför alltid rikta in sig på försäkringsbolag som är kända för att ha en låg hemförsäkringskostnad och premier från början, för att spara tid.

Är du inte alls säker på vilka försäkringsbolag som är billiga och inte kan du även använda försäkringsjämförelsetjänster för att enkelt se var man kan hitta den billigaste hemförsäkringen.

Kostnader för olika hemförsäkringar:

Moderna Försäkringar

  • Prisvärd villaförsäkring.
  • Generösa villkor.
  • Tryggt försäkringsbolag.

Räkna ut pris

Vad man har i hemmet

Detta kallas i försäkringssammanhang för lösöre, och är alltså värdet på de möbler och den inredning man har. Detta varierar förstås från fall till fall, men brukar även hänga ihop med lägenhetens storlek, då det förstås av förklarliga skäl är svårt att få in lika mycket saker i en liten lägenhet. Hos många försäkringsbolag kan man själv ange vad man tror att lösöret är värt, men inte hos alla.

Hemförsäkring kostnad

Var man bor

Även detta påverkar nämligen den hemförsäkring kostnad man får, eftersom inbrott är mer vanliga i vissa områden än andra, och vissa områden är mer utsatta för naturfenomen, och så vidare. Så din bostadsort och adress påverkar absolut!

Vad som ingår i försäkringen

Olika hemförsäkringar har nämligen olika förmånliga villkor, och mindre förmånliga villkor brukar i sin tur leda till en lägre hemförsäkring kostnad. Därför är det viktigt att man inte bara tittar på kostnaden när man ska välja hemförsäkring, utan även på vad som ingår, och på hur villkoren ser ut.

Vilken boendeform man har

Givetvis behöver inte den som bor i hyresrätt en lika omfattande hemförsäkring som den som bor i villa, och därmed även behöver försäkra huset och tomten. Detta avspeglas även i priset.

Vad kan man då göra för att få ned sin hemförsäkring kostnad?

Det första tipset vi kan dela med oss av är att alltid jämföra försäkringar innan man tecknar dem, som vi nämnde ovan. Detta är det mest effektiva sättet att få ned sin hemförsäkring kostnad på. För det andra kan det vara en god ide att samla flera försäkringar hos ett och samma försäkringsbolag, då detta brukar göra att man får någon slags rabatt. Inte hos alla försäkringsbolag, förvisso, men hos många av dem.

Sist men inte minst erbjuder många försäkringsbolag någon form av Internetrabatt för sina kunder, så kan du, teckna alltid försäkringen via nätet. Detta brukar också få ned kostnaden!